Om sakerhetstank i Spanien

by Irina Bernebring Journiette

Ja, inte som en tank, utan mer som ett tank, som i tanke. For att fortydliga efter begaran av Josefin. Allting har ar fantastiskt farligt. Haromdagen holl jag exempelvis pa att trilla av taget, nar det var i rorelse. Handelsen utvecklade sig foljande. Konduktoren forklarar att vi snart ar framme i Alicante. Vi slanger upp vaskorna pa ryggen och tranger oss ut till det lilla mellanrum dar man kliver av taget. Da stannar taget. “Nice” tanker jag och trycker pa den grona knappen som oppnar dorren. Dorren oppnas, jag gor mig redo att kliva ut, men, nahe, har var bara sten och grus. “Oj”, tankte jag. Ja, da ar val stationen pa andra sidan tanker vi. Josefin vander sig om och trycker pa den grona knappen. Gor sig redo att kliva ut. Men nahe, bara sten och grus. Da, med bada dorrarna vidoppna borjar taget kora igen. Tvardrag i 30 sekunder innan dorrarna antligen stangs. Bara ett exempel pa fantastiskt spanskt sakherhetstank: Att dorrarna overhuvudtaget gar att oppna nar taget ar i rorelse.

Advertisement