Ibiza off season is still Ibiza

by Irina Bernebring Journiette

Alla har gnällt om mitt och Josefins beslut att åka till Ibiza utanför säsongen. Alltså innan alla stora Dj’s eller ”diskjockyes” som Josefin så hippt kallar det pallrar sig hit för hardcore klubbande. Vi är klubbkids, visst är vi det. Och visst hade kanske Ibiza ”on season” varit en upplevelse, men Ibiza ”off season” är fortfarande Ibiza och oavsett vad folk säger stänger inte klubbarna bara för att här inte är tonvis med turister.

Efter vårt äventyr i St Antoni de Portmany åkte vi till Eivissa (Ibiza Town) och checkade in på världens skummaste ”hostal – apartamentos”. En liten cell fick vi och förväntades betala 40 euro per dag. Galet. Och kvinnan som drev det var ”sjukt upptagen” hela tiden och hade knappt tid att låta oss betala. Kvart i tolv kom hon och knackade på vår dörr och kastade ut oss. Men det gör ingenting, för vi spenderade ändå mestadels av vår tid i Eivissa på äventyr.

Först hyrde vi moped och utforskade öns sydspets. Stränderna här är däremot inget att hurra för. Sedan gick vi på klubb. Helt galet. Spanjorerna är helt galna när det gäller klubbande.

Vi åt en, för oss, sen middag vid nio och passade på att fråga ut personalen var klubbhänget var bäst. Sushibar och Pacha fick vi höra. Sushibar drog igång vid 01.00 och på Pacha var det bäst drag vid 04.00. Först begav vi oss till Sushibar i marinan och lyckades på någon vänster hamna i helt rätt sällskap. Daquiris och dimma. Fantastiskt. Sedan tog någon oss i handen och vi slank in på Pascha, som förövrigt sägs vara en av världens fem bästa klubbar. Electro, house, scendansare och passuper som löd vår minska vink. Ibland är det roligt att stå på andra sidan det röda sammetsbandet som skiljer de med tillgång från de utan.  Överdrivet? Ja! Men så var allt på Ibiza.

Förövrigt har vi från och med nu bestämt oss för att powernapa innan vi klubbar för vi orkar aldrig stanna kvällen ut. Vid 05.00 var våra sinnen alldeles för överstimulerade och vi segade ihop hos vår nyfunna vän som av någon anledning hade två extra gästrum. Vilka karaktärer vi har stött på under resans gång!

Advertisement