Sju timmar i Barcelona

by Irina Bernebring Journiette

Att Barcelona är ett tillhåll för hippa svenska 80-talister visste vi innan vi steg av planet. Men att vi skulle hinna säga hej till x antal svenskar innan vi hunnit strosa ner för La Rambla är inte helt ok. Vi tar dock det hela med ro och har bestämt oss för att åka vidare till Valencia snarast möjligt. Just nu har vi förövrigt barrikaderat oss i vårt 20 manna rum där duschen finns bakom ett skynke i ena hörnet. Det är så långt från lyx man kan komma. Utöver det har våra första sju timmar i Spanien varit fantastiska. Vi har strosat omkring i Barcelona, druckit 3 euros öl, njutit av solen i hamnen och stött på en del roliga karaktärer. Vi har också lyckats införskaffa middag/kvällsmat/frukost för under 5 euro. (Vi hade däremot inte råd med varken jordgubbar eller lyxgodis).

Advertisement