Redigeringshelg

by Irina Bernebring Journiette

Innebär långa dagar på redaktionen med ögonen fastklistrade vid skärmen. Knipande och trixande, allt får att få med varje tecken och pixel på en sida. Och så ska det ju se bra ut ju. Jag har utan att märka det nästan blivit en riktig höjdare på att få till det rätt. Att våga testa nytt, att vända och vrida på textblock och bildblock tills allting ligger på sin rätta plats. Det är roligt, spännande och alltid lika konsumerande. I dag gick 12 timmar förbi utan att jag knappt märkte det. I morgon är det på det klockan 10 igen. Helt underbart. Som sagt, för att bli en bra journalist måste man jobba hårt.

Förövrigt har jag en otroligt rolig nyhet att berätta. Jag ska tillsammans med en journalist vara redaktör för novischbilagan. Känns så extremt roligt, men kommer bli mycket jobb. I dag satt vi och hade vårt första “brainstorming-möte”. 9 lovande ideuppslag lyckades vi vaska fram. Men med 14 sidor att fylla lär vi behöva fler.

Advertisement