Stylista?

by Irina Bernebring Journiette

En kort tanke medan nagellacket torkar. Här om dagen såg jag ett av de sämsta program jag sett på länge. Ta en grupp idioter som tycker sig veta något om mode – en arg chef som inte kan gå i högklackat – lite elaka kommentarer – en och en annan bitch – lite löjliga uppgifter = vips så har du “Stylista”. Det handlar inte om kunskap utan om vem som är bäst på att fjäska för en bitchig chef. Vinner du så blir du junior cheif editor (läs assistent) på ELLE och får smaka på kakan av superhypade mode/trend blahablahi journalistiken. Jag blir så matt. Jag må vara elitistisk, men det är inte riktig journalistik. Det är trams. Vill du bli stylist, journalist eller vill du bara bli känd? Till alla “aspiring” journalister där ute i cyberspace. Förvänta dig inte stjärnstatus utan snarare övertid och hårt arbete för låg lön, super tuff konkurrens och en jävla massa säljsnack.

Advertisement