Ledig.

by Irina Bernebring Journiette

Saker och ting har förändrats och planer har ändrats. Nu helt plötsligt är jag ledig till den 11/5. Åker till Bratislava – Slovakien den 1/5. Men framtills dess är jag alltså ledig.

— Jag kan tänka mig att du är en sådan som inte vet vad du ska göra när du är ledig, sa Ida till mig över en glass på Stortorget.

Och det är sant. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Men sen kom jag hem hit och det slog mig. Jag ska städa, jag har nog inte dammat ordentligt på en månad. Jag ska diska, den senaste veckan har jag gått i skolan och jobbar varje dag, så det står tre staplar med disk i fönsterkarmen. Jag ska vattna mina blommor. Jag ska ta hand om mig själv. Imorgon ska jag inte gå upp klockan 06.46. Jag ska gå upp vid 10, äntligen kommer min kropp orka ta mig ut på min tidigare dagliga joggingrunda som jag försummat under den senaste månaden. Jag ska rulla ut min Yoga-matta och meditera. Jag ska NJUTA av att vara ledig.

…vi får se hur lång tid det tar innan jag kryper på väggarna.

Advertisement