Odet?

by Irina Bernebring Journiette

Det var for konstigt for att vara ett sammantraffande. Mejlet som dykt upp utan forvarning. Amerikanskan hon hamnade bredvid pa bussen som visade sig vara fran staden i fraga. Som visade sig vara ett ypperligt uppslagsverk. Den gamla tanten som hon tvingades dela taxi med som babblade pa om samma stad. Vad holl pa att handa egentligen? Hon var saker pa att allting pa nagot satt hade med vartannat att gora. Ett ord, en plats, en stad som hela tiden dok upp i olika sammanhang – trots att hon aldrig kant sig dragen dit forut. Hon funderade pa valmojligheterna. Men bestamde sig for att i det tysta undersoka saken narmare och halla planerna hemliga lite till. Egentligen trodde hon ju inte pa odet. Men for mycket hade hant for att kunna kalla det ett sammantraffande.

Advertisement