Angående frånvaro.

by Irina Bernebring Journiette

Har inte hunnit uppdatera på sistone. Har flyttat och sedan har jag ju börjat Twittra också. Det är mycket roligt, och enklare att komma i håg att göra än att blogga. Flytten gick smidigt, mormor och morfar var roliga. Speciellt när morfar skulle backa med släp och nästan körde på Rebecca. Men, det gick. Galant till och med. Nu bor jag numera i en håla, även känd som Sveriges fjärde största kulturstad och Sundets pärla. Jag vantrivs, men inledde sommarsäsongen med rosé på en båt lyssnandes på en sjukt skön låt. Det var inte fy skam.

I dag har jag spelat brännboll och undvikit flygande knivar. Berusade fantasifulla journalister är farliga när det gäller att komma på nya lekar. Både kniv och pinnkastning dök upp som aktiviteter efter den spännande bränbollsfinalen där uttrycket “var i luften” användes lite väl flitigt. Nyhetsskribenterna vann över otränade kulturfinlirare, fotografer och annat pack. De flesta firade med mer alhokol, själv satte jag mig på ett sunkigt pågatåg i 48 minuter, 5 av dessa spenderades på en station i Teckomatorp, innan jag, efter en skakig busstur, klev innanför dörren klockan 00.14. Tiden efter det har sedan tillbringats springandes fram och tillbaka med lådor. Jag har just nu bringat ordning i kaoset och hoppas att jag hinner packa upp allting innan söndag. Äsch, vem vet. Soffhäng nu i alla fall.

Advertisement