Hemma efter en galen tur.

by Irina Bernebring Journiette

Ja, då var jag hemma igen efter en vecka i Bratislava och en weekend i Wien. GALET, sammanfattar allt. Weekenden i Wien gjorde upp för all irritation som uppstod i Slovakien. I går mötte vi upp Sandra, en tjej jag träffade i Serbien förra våren. Bodde i en otroligt mysig lägenhet i centrala Wien. Senaste berättade hon för oss att det var horkvarteren, läskigt att se kvinnor som öppet sålde sex, men det gav upphov till en intressant debatt och tanke kring prostitution. Sandra tog oss med till “Museei Qvartier” (Jag orkar inte ta reda på hur det stavas och stava det rätt) där vi drack ett glas vin och spionerade på alla galna människor. Tråkigt var det att vi mötte upp Sandra ganska sent. När jag och Emilia var på väg till Leopold museet ringde nämligen min telefon och ganska otippad visade sig att en hel drös med trevliga människor från Slovakien tagit sig till Wien över dagen. Att de mötte oss fick ju dock bli en väl bevarad hemlighet. Så jag och Emilia (hemmastadda i staden som vi blivit) visade runt folket och tillbringade majoriteten av dagen sittandes i olika parker och prata om allt mellan himmel och jord. Vi hann dock se operahuset och Emilia spontandansade till marchmusik som spelades i palatsområdet.

Efter vin och en lång dag i solen, begav jag och Emilia oss hem till Sandra där vi sov i exakt 2 och en halv timme innan vi släpade väskorna till flygbussen och åkte hem. På planet drabbades jag av syrebrist (kändes det som) fick värme attacker och trodde att jag aldrig skulle komma av planet. Men, jag lyckades ta mig hem. Klockan 11.15 steg jag inom dörren och segade ner i sängen. Har vaknat nyss, tvättar och städar. Ska strax gå och handla och fylla upp kylskåpet och knåpa lite mer på min artikel, sedan får vi se vad som händer.

Auf Widersen

Advertisement