100706 – ett nytt mål

by Irina Bernebring Journiette

Så. Jag har i sommar vandrat ganska mållöst. Jag skulle bli journalist, det blev jag. Jag skulle resa till Spanien och bara vara under en längre tid, det gjorde jag. I sommar har jag därför varit på jakt efter nya mål, milstolpar i livet. Nu har jag hittat ett nytt mål. Ett mål som funnits i bakhuvudet länge men som jag för cirka 42 minuter sen lyckades formulera till något konkret. Jag vill segla. Jag har alltid älskat att segla och några av mina finaste barndomsminnen är från turer med Micke. Och även om min praktiska kunskap om segling och båtbygge är mycket bristfällig är mitt nästa mål helt fantastiskt och högst genomförbart. Jag vill segla över atlanten. Från Helsingborg till Kanariöarna, sedan delta i ARC till Västindien och segla runt där innan jag vänder tillbaka igen. A, läskigt. Nu har jag skrivit det här. Nu är det offentligt. Shit. Nu måste jag göra det. Inte nu. Men någon gång. I en inte allt för avlägsen framtid. Oh, vad spännande!

Advertisement