Trauma

by Irina Bernebring Journiette

Vilken dag. Idag brann det i min lägenhet. Ohyggligt läskigt. Jag mindes precis vad jag inte skulle göra när det brann på spisen. 1) Släck inte med vatten, 2) släck inte med luft. Men för guds skulle kunde jag inte komma på vad man skulle göra. Så jag ställde kastrullen på balkongen och där brann elden ut och så fick den trevliga kvinnan på 112 lugna mig. Men, vilken ångest. Tänk om allt hade brunnit ner. Varför har jag ingen brandsläckare? Varför pep inte brandvarnaren? Om elden hade spridit sig, vad hade jag gjort då? Jag hade ju tagit alla foton (det har jag bestämt sedan tidigare, slängt ner allt i en av de blåa IKEA kassarna som finns på toaletten) men, vad skulle jag gjort med alla andra människor i huset? Skulle jag knackat på hos alla och sagt, “förresten, det brinner i min lägenhet”. “Hela huset kommer att brinna ner, trevligt att träffas”. ?

Advertisement