111110 – Min far

by Irina Bernebring Journiette

Åt fler-rätters prematur-födelsedags- och fars dags middag ikväll på Belle Epoch med pappa och Karin. Mysigt med familjetid och alltid lika spännande att höra pappas berättelser om livet som ung afroamerikansk man på sextio- och sjuttiotalet. Våra samtal handlade om allt från efterfest med Jimi Hendrix i Stockholm 1967 till frågan om huruvida USA är en militärstat eller ej. “The concert was cool,” sa han och fortsatte: “But the concert was not the best thing about it, that was the afterparty…” Resten av historien kommer att hemlighållas. Jag tog en massa mysiga bilder men pappa vill inte förevigas på internet. Varför vill han inte riktigt berätta. “Uhuh,” säger han, skakar på huvudet och ler finurligt. Jag är säker på att det är en lysande konspirations teori han tänkt upp men vägrar dela med sig av.

Advertisement