100718 – Taget från bibeln

by Irina Bernebring Journiette

Jag har aldrig läst den stora boken. Jag har läst delar. Men aldrig hela. Däremot har jag i dag hittat en sida som är fantastiskt underhållande. Någon har tankat in hela bibeln online. Jag läser citat. Riktiga pärlor.

Ur 2 Mosebok 35:2 (Levande Bibeln)
“Arbeta bara sex dagar, för den sjunde dagen är till för att vila på, en helig dag som ska användas för att tillbe Herren. Den som arbetar på den dagen måste dö.”
(Jaha, tack för den. Här sitter jag och knappar på ett tangentbord och arbetar för fullt en söndag.)

Ur 5 Mosebok 25:11-12 (Levande Bibeln)
“Om två män slåss, och den enes fru griper in för att hjälpa sin man genom att gripa om den andre mannens könsorgan, ska hennes hand huggas av utan förbarmande”
(Okej, inga kommentarer är nödvändiga)

Ur 5 Mosebok 22:13-21 (Levande Bibeln) om brott mot äktenskapslagarna
“Om någon gifter sig med en flicka och efter bröllopsnatten anklagar henne för att redan ha varit tillsammans med en man och skvallrar om henne och säger: ‘Hon var inte oskuld när jag gifte mig med henne får hennes föräldrar bära fram bevis på hennes oskuld inför domarna i staden. Så här ska fadern säga till dem: ‘Jag gav min dotter till hustru åt den här mannen. Nu stöter han bort henne och kommer med skamliga beskyllningar och påstår att hon inte var oskuld när de gifte sig. Men här är beviset! Titta på blodfläcken på bröllopslakanet!’ Då ska domarna bestraffa mannen. Han ska böta hundra siklar silver till flickans far för falska anklagelser mot en ung flicka, som därigenom fått dåligt rykte. Hon ska förbli hans fru, och han får aldrig skilja sig från henne. Men om mannens anklagelser är sanna, ska domarna leda flickan till hennes föräldrahems dörr, och där ska männen i staden stena henne till döds. Hon har orenat Israel genom sitt uppenbara brott medan hon bott hemma hos sina föräldrar. En sådan synd måste rensas bort från er. ”
(Kristendomen är så förlåtande och vacker, inte sant.)

Punkt.

Advertisement