100708 – telefon och tankar

by Irina Bernebring Journiette

Sitter i telefon och jagar en kvinna. Kanske inte jagar men försöker aktivt få tag på. Hon svarar inte. Jag låter några extra signaler gå fram. Eftersom jag tagit av mig det ena örhänget och håller telefonluren mellan örat och axeln kan jag skriva samtidigt. Knappa iväg ett antal tecken mellan varje gång det tutar monotont långt borta någon annanstans. Klickar mig runt i cyberspace på jakt efter något annat. Något spännande att skriva om. Tankarna vandrar iväg. Känner att jag vill bli kommersiell författare och skriva deckare för en sekund. Sedan äcklas jag lite av mig själv och stänger ner boksidor. Nej. Telefonsvarare. Ringer upp igen. Kanske jagar jag kvinnan ändå. Tänker tillbaka på författarskapet. Tänk, fantiserar med stora ögon. Tänk om jag någon gång i mitt liv faktiskt lyckas skriva en början, en intrig och ett slut. Fan. Telefonsvarare igen.

Advertisement