Tillbaka

by Irina Bernebring Journiette

Min hjärna har haft sommarlov. Den har fyllts med somriga lyckliga tankar, bedövats med vin och sluppit onödig ansträngning. Men nu har den väckts ur sin dvala. Jag är tillbaka efter ett kortare uppehåll. Dagar har fyllts med lathet och overksamhet. Men nu har passionen vaknat. Dags att effektivisera, slutföra påbörjade projekt och inse att verkligheten har hunnit ifatt.

Igår fick jag min examen i Freds- och konfliktvetenskap i handen. Overkligt. Jag har läst 300 hp på tre år. Overkligt. Jag har en termin kvar innan jag är färdig journalist. Overkligt. Men samtidigt, verklighet. Nu ska jag iväg på anställningsintervju. Och det är inte jag som söker jobb. Nej, jag anställer. Fotografer till Miloo.se. Spännande och roligt. Nej, nu måste jag cykla iväg.

Advertisement