En dålig medborgare.

by Irina Bernebring Journiette

I dag har jag aktivt inte gått och röstat. Som den dåliga medborgare jag är. Rättighet och demokratisk skyldighet – jag vet. Men i dag orkade jag inte gå ut i min kluvenhet över vilket parti jag skulle rösta på. Jag har gjort otaliga rösttest, nej, nu ljög jag, jag har inte gjort ett enda. Lite rädd för vilket parti datorguden säger till mig att jag tillhör. Jag vet ju vad jag tillhör – vanligtvis. Men det här valet är ju annorlunda, speciellt väl? Usch, så svårt. Jag har till och med (o)medvetet slarvat bort mitt röstkort. Jag har tänkt förhandrösta flera gånger, men hela tiden insåg jag att jag inte kunde svara på den viktigaste frågan: “Vem/vilket parti ska du rösta på?” Så, nu gjorde jag ett medvetet val som den dåliga medborgare jag är och gick inte och röstade.

Advertisement