Alla börjar någonstans

by Irina Bernebring Journiette

Klockan är 03.44 och jag googlar mig själv i underhållningssyfte. Det är fantastiskt upplyftande att hitta sådant som jag hade glömt bort men som förevigats online. Som att jag för x antal år sedan som nummer 6612 (idag 18236) skrev på protestlistan FreeDawit.com. Men, det roligaste jag hittade idag var en artikel jag skrev i ett inte allt för avlägset förflutet som inleds följande.

2 250 km från Lund sitter Razvan i Bukarest, Rumänien och tänder en cigarett. Lägenheten är trots sitt sparsamma yttre, imponerande originellt inredd med fotografier, fisknät, instrument och kuddar utspritt i ett organiserat kaos. En vän till Razvan spelar gitarr i bakgrunden med en cigarett i mungipan, kraftigt alkoholpåverkad och lägenheten stinker av rök. Det gör ingenting, och kanske är det lite det som är charmen med killarna.

Ganska trevligt. Och otroligt roligt eftersom artikeln handlar om ekonomi. Men, alla börjar vi ju någonstans. Jag började här. Nu är jag någon annanstans.

Advertisement