Dagens I-lands lista.

by Irina Bernebring Journiette

Saker och ting jag inte skulle klara mig utan, alltså dagens lista med ovärderliga ting ur ett I-landsperspektiv. Banalt, ja, roligt, ja, någorlunda ångestframkallande, ja.

1) Mobiltelefon – Pinsamt nog. Glömmer jag mobiltelefonen rämnar min verklighet. Ensamheten svämmar över, paniken och jag inser att jag inte kan kontakta någon på hela jordklotet. Att gå hem till någon och knacka på utan att ringa först är ju helt klart en omöjlighet. Att prata med någon i verkligheten känns också onaturligt främmande.

2) Internet – Var ska jag annars finna all min information. Hur ska jag kunna hålla mig uppdaterad om vad som händer. Hur ska jag kunna skicka mejl till någon trevlig prick i sydöstra Kigali bara för skojs skull.

3) Mikrovågsugn – Underskattat. Används för all min matlagning. Till upptining, uppvärmning och pop-cornmakeri. Hur människan och kokkonsten fungerade innan Mikron är för mig ofattbart.

4) Text-tv – Superdåligt, men snabba och informativa nyheter som jag senare kan utforska på mitt INTERNET medan jag äter en bulle jag värmt i min MIKRO samtidigt som jag skvallrar i min MOBIL med min mamma på andra sidan jordklotet.

Advertisement