Dag ett av fem

by Irina Bernebring Journiette

..hemma från Grönland. Fortfarande tankar i kaos. Inleder min nya ledighet med fem dagars fasta. Känns skönt, spännande. I morgon ska jag jogga in till staden och köpa ett gym kort och ett sommarbusskort så jag kan åka på utflykter i skåne. Sedan ska jag ta en lång simtur, handla frukt och grönsaksjuicer och promenera hem. Jag har aldrig fastat (medvetet) tidigare. Den senaste tiden har jag däremot känt hur kroppen hamnat i obalans, hur jag hamnat i obalans på grund av stress (jag klagar inte). Stress som inneburit att jag tränat mindre, ätit oregelbundet och fel och mediterat och lyssnat på vad min kropp vill ha mindre. Någonting som ska ändras i sommar. I sommar ska jag finna balans, eller återfinna balansen. Känns helt underbart. Och fem dagars fasta inleder mina 10 veckor av nervärvning.

Förresten måste jag rekommendera en underbar musiker. Någon som hjälper mig finna rytmen. Salif Keita. Lyssna nedan och njut.

Advertisement