Manisk?

by Irina Bernebring Journiette

Mani = om en sjukligt l. ensidigt inriktad beundran l. förkärlek för ngt, vurm; äv. med försvagad bet.: (ingrodd) vana. (enligt SAOB)

Jag är manisk, alltså en person som lider av mani. Den har en tendens att manifistera sig i olika saker. Just denna månaden rör det listor, jag gör listor och måste kryssa av punkterna. Just i dag rör det att bli färdig med allt inför Grönlandsresan. Just nu rörde det upppackning. Jag har packat upp ALLA mina saker. Allting. På kanske två timmar. Helt galet så fort det gick när man satte i gång. Nu är här ordning. Nu är här tomt. Nu är här snyggt och fint.

Att jag var tvungen att packa upp beror på att jag är sjuk. Och som den hemmadoktor jag är konstaterade jag att jag är sjuk eftersom det är rörigt. Röran gör mig trött = trötthet gör mig sjuk = alltså Röran gör mig sjuk. Nu borde jag alltså bli frisk. Skratta gärna åt min udda härledningsförmåga. Men, nu kan jag i alla fall bara bli friskare.

Dags för te och bad.

Advertisement