110914 — Och avundsjukan.

by Irina Bernebring Journiette

Jag har fått lära mig att det är fel att vara avundsjuk. Man ska inte avundas andra. Det är tydligen inte okej. Avund ska vara ont och negativt. Bibeln säger att avund, det är till och med roten till ALLT ont, Chaucer kallar det den svåraste synden av alla och psykoterapeuter laget runt tycks vara överens om att avund är ett hinder för kvinnor att det är därför vi fortfarande inte är jämställda med männen–“vi håller ju oss själva tillbaka!” Självklart! Men nu sitter jag i vilket fall som helst är och är avundsjuk. Och jag tror knappast att jag är det minsta ond för det. Jag känner mig faktiskt ganska god faktiskt. Och jag tror inte heller att jag hindrar några andra kvinnor när jag sitter här i min säng, mitt i natten, och låter avundsjukan växa i takt med att jag lurkar runt på Facebook. Jag tror snarare att avundsjukan blir stimulerande och inspirerande. “Kan han, kan jag och då jäklar ska jag.” (Märk väl att jag sa han och inte hon.)

Advertisement